Петричкият кмет Д. Бръчков спря кранчето на фирмата, от която си доведе за гл. архитект Вл. Митрев, покани за надзорник на музея сина на бившето партийно величие на БКП Пенчо Кубадински

Петричкият кмет Димитър Бръчков, който от средата на 2016 г. до края на 2018 г. възлагаше пряко авторския контрол на новостроящите се общински обекти на фирма „Ния дизайн” – бивш работодател на доскорошния му главен архитект Владимир Митрев, заедно с архитекта изхвърли от общината и фирмата.

В първата обществена поръчка в Петрич за 2019 г., в която е избрал да покани конкретна фирма за авторски надзор на бъдещия музей, Бръчков се е обърнал към „Арх арт” ООД. Това е столично проектантско бюро, собственост на сина на бившето партийно величие, член на Политбюро на ЦК на БКП и шеф на НС на ОФ Пенчо Кубадински.

Роденият през 1956 г. в Русе арх. Пламен Кубадински от 1959 г. живее в София. Започва партийната си кариера като секретар на Ленинския районен комитет на БКП в София, после пробва различни бизнеси като строителство, проектиране, производство и търговия с хранителни и промишлени стоки, ресторантьорство, хотелиерство, а в момента върти проектантското си бюро и е собственик на ресторант в столицата, където негов съдружник до 2014 г. бе оръжейният босМладен Мутафчийски.

Съгласно поканата на Бръчков арх. Кубадински, който наскоро се оплака, че работата за българските архитекти рязко е спаднала, може да упражни авторски надзор при извършване на строителните и монтажни работи за реконструкция на съществуваща сграда в музей в бъдещия парк на Петрич. Арх. Кубадински има срок до 17 ануари т.г. даподаде оферта за изпълнение на обществената поръчка, като се съобрази, че максималната прогнозна цена за надзора е 14 000 лв. без ДДС и тя не може да бъде надвишавана. Парите са осигурени по проект с акроним Културен дипол по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020 .

Поканата към “Арх арт” ЕООД е поради факта, че бюрото е автор на инвестиционния технически проект на музея, поради което най-бързо и компетентно ще може да осъществи контрола върху строително-монтажните работи.

Видно е, че за столичната фирма „Ния дизайн” в Петрич вече няма да се намери обществена поръчка, още повече че кметът Бръчков и доскорошният гл. архитект В. Митрев се разделиха съвсем не приятелски и още преди нова година Митрев се е върнал в столицата, откъдето дойде.

От близо 2 седмици вр.и.д. главен архитект на Петрич е младият варненец Стефан Антонов, който живее в Сандански. Преди да стане през 2009 архитект, той е работил като дизайнер. През 2016 г. Антонов се пробва на конкурс за гл. арх. на Сандански, но не успя да заеме поста.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *