Петричкият страж на пиринци Бл. Макенджиев национал вместо благоевградчанина Г. Китанов, амнистия за струмчанина Н. Бодуров

ОФК “Пирин” може да се похвали с четирима национали от вчера. Петричкият страж на орлетата Благой Макенджиев се завръща в селекцията на трикольорите след дълга пауза вместо благоевградчанина Георги Китанов, когото ЦСКА закотви на пейката. Най-стабилният играч на зелено-белите от началото на сезона е алтернатива на пост номер 1 на твърдите величини Пламен Илиев /Астра/ и Божидар Митрев /Левски/. Изненадата в списъка на наставника П. Хубчев за световните квалификации с Франция на 7 октомври и с Люксембург 3 дни по-късно е струмчанинът Николай Бодуров.
Защитникът на лидера в Първа лига влезе в остър конфликт с германския възпитаник с репликата: “Ходи на мачове, но нищо не вижда”, по повод изваждането му от тима за двубоите с Швеция и Холандия. Хубси обаче преглътна обидата и го амнистира.
Съотборникът на Бодуров на “Армията” Станислав Манолев също е сред повиканите от вътрешното първенство. Червеното присъствие допълват Кристиян Малинов, Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков, в групата са двете канарчета Тодор Неделев и Цветомир Панов, “Берое” е представен от Мартин Райнов, “Черно море” от Александър Цветков, а “Славия” от Ивайло Димитров.
Младият нападател на пиринци Петър Христов стяга багажа си за двете приятелски срещи в Германия на 19-годишната формация на страната ни. В лагер-сбора на 14-годишните на базата в Бояна за учебна игра се включват Александър Митев и Светослав Димов.
ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *