Петрички земеделец разследван от германските власти за дрога

Петрички земеделец бе задържан след европейска заповед за арест на германските власти. Васил Захов е установен в дома му от местните полицаи, на които оказал пълно съдействие. Оказало се, че той се издирва във връзка с разследване за наркотици в Германия, където пребивавал преди време. След като е задържан, е доведен в Окръжен съд – Благоевград за определяне на мярка за неотклонение.

В заседанието са представени данни, че той има постоянен адрес, семеен е, няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление, което е натежало при преценката на съдия Величка Пандева, която му е наложила парична гаранция от 1500 лв. Делото по европейската заповед за арест предстои да се гледа от тричленен състав на Окръжен съд.

Преди няколко месеца, пак по искане на германските власти, бе задържан земеделец от петричкото село Самуилово. Кирил Иванов бе обявен за издирване с европейска заповед за арест, издадена от областния прокурор на град Карлсруе. Той е обвинен, че участвал в банда, занимаваща се с търговия на наркотици в значителни количества. Алъш-веришът бил развъртян през пролетта на 2015 г., като ролята на петричанина била да осигурява камиони, в които хероинът бил транспортиран в специално пригодени тайници. Бандата, в която участвали българи, турци и албанци, е разбита от германските власти след продължително разследване.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *