Петрички тийнейджър 3-кратен шампион по планинско колоездене, сравниха го с В. Роси

С три първи и едно второ място приключи участието на петричанина Димитър Мазнейков в “Пампорово байк фест 2019”. Ненавършилият 15 г. състезател на “Виво” /Пч/ стана републикански шампион на “Four-cross”. Първенецът на България се излъчва в едно състезание, а атрактивната дисциплина включва гонки от по 4-ма, като напред продължава само първият. В едно от спусканията Дидо падна на виража, при което бе задминат от останалите съперници, но стана и продължи, като с безапелационна езда си върна водачеството и спечели. Преди това Мазнейков триумфира във 2-ия кръг от детските DH серии с време 2:03.65 минути и взе първите си 100 точки, след като пропусна 1-ия кръг в Петрич, тъй като по същото време беше на състезание в чужбина. Петричанинът победи и при юношите в iXS сериите и остана втори при по-големите в сегмента Pro U 17 Male. Тук той отстъпи единствено на гръцкото явление в този спорт Александрос Топкароглу, но изпревари другия си сериозен съперник Антонио-Павел Флореа от Румъния.
“Целим се този сезон в 10-ката в крайното класиране при 17-годишните в тази дисциплина. След двете 10-и места в Германия и сегашната 2-а позиция в Пампорово Дидо временно заема 6-о място. По регламент той трябва да има 5 успешни старта, за да участва в класирането, поради което възнамеряваме да се включим в още две надпревари в Германия и Австрия. Догодина ще гоним Топ 6, а защо не и по-напред”, обясни бащата на таланта Марчо Мазнейков, който менажира изявите на наследника си и го следва по всички трасета у нас и в Европа.
СТАНЧО СТАНЧЕВ

Колажът, който събра няколко хиляди харесвания в Инстаграм – позиционирането на виража от световния мотошампион В. Роси и Д. Мазнейков

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *