Петрич пак без главен архитект, Д. Бръчков уволни за втори път Вл. Митрев

Кметът на Петрич Димитър Бръчков отново уволни главния архитект на общината Владимир Митрев.

„Това стана в деня на обесването на Васил Левски, когато Бръчков реши и мен „да обеси“ – връчи ми лично заповедта за отстраняване от поста, без свидетели, на четири очи”, разказа пред „Струма“ Митрев. „Има и мотиви – че не си върша работата. Подписах заповедта, защото със същите тези мотиви няма да ми е никакъв проблем да спечеля отново дело за неправомерно уволнение, даже 1000 % съм сигурен, че ще го спечеля. Лошото е, че още не съм приключил едното дело, което водя за обезщетение за времето, в което бях извън общината, и влизам в друго, но тези дни ще се консултирам с адвокати и тръгваме пак по съдилищата“, коментира вече бившият гл. архитект.

Припомняме, че Митрев дойде от София в началото на първия кметски мандат на Димитър Бръчков и в продължение на 3 г. бе един от най-близките му хора. През 2018 г. той изненадващо бе уволнен от Бръчков с мотив, че когато в общината бе обявен конкурс за длъжността, комисията, спряла се на неговата кандидатура, не била компетентна да го направи.

Митрев веднага заведе дело в съда и магистратите го възстановиха на работа. Заповедта влезе в сила на 7 януари 2020 г. и главният архитект чинно се появи в община Петрич, но  обяви, че кметът Д. Бръчков отказал да му даде компютър, печат и достъп до документите. В резултат в продължение на месец главният архитект се разхождаше по обекти и изслушваше на крак петричани, имащи проблем със строителни обекти в общината. В крайна сметка за този месец от общината му превели заплатата. Преди седмица, пак без документи, Вл. Митрев се появи и на разпита на екипа от ОЛАФ, който пристигна от Брюксел да проучва сигнала за новата сграда на градския музей, която общината строи по двустранен проект като за реконструкция на стара сграда.

Според слуховете мястото на Владимир Митрев в община Петрич Д. Бръчков се гласи да заеме архитект от Благоевград, препоръчан от петрички съветници от ПП ГЕРБ.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. ссс

    Явно гл.арх. е сгафил или не си изпълнява задълженията, за да бъде освободен втори път. А и се чудя какъв човек трябва да си, за да се буташ там където не си желан. Ако е толкова кадърен ще си намери работа в частния сектор за много повече пари. Ама явно…..

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *