Петрич се включи в 34-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/ СПА ЕКСПО

Под надслов „Община Петрич-туризъм през всички сезони” Петрич се включи в 34-та Международна туристическа борса Ваканция/ СПА ЕКСПО.

Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма. В този формат община Петрич се представя като целогодишна туристическа дестинация. За целта е застъпена презентация на всички видове туризъм – исторически с Античен град Хераклея Синтика, чуриловски манастир „Свети Георги” и НПМ „Самуилова крепост”, винен туризъм с презентация на местните винарски изби, за планинарите се представят маршрутите в Природен парк „Беласица”. С рекламни материали участват хотелите и ресторантите в община Петрич, както и Туристическо дружество „Калабак”с новата карта на планина Беласица. Още при встъпването в длъжност новото общинско ръководство на Петрич обяви намерения да работи активно и целенасочено за утвърждаването на Петрич като популярна дестинация. За една година се отчита сериозен ръст на туристите посетили обектите на територията на общината. С участието в Международния туристически форум сега идеята е допълнително да се даде популярност на възможностите за туризъм в района на кестенова Беласица.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *