Петте най-опасни за живота диети

Желанието да бъдете красиви и стройни, разбира се, не може да бъде забранено. Но понякога жените се подлагат напразно не просто на трудни, а буквално на животозастрашаващи диети. 

Трябва да се харесвате такава каквато сте, а към отслабването, особено ако е принудително, е необходимо да подхождате много внимателно, не се уморяват да повтарят диетолозите. По-добре е да коригирате менюто си, да премахнете от него вредните храни, да ограничите употребата на сладко и мазно, да ядете по малко, но често, вместо да шокирате тялото си. 

Също така е много важно да спортувате, да се посъветвате с добър треньор, който да ви подбере упражнения, за да влезете във форма. Диетите, особено лекарствените, могат да доведат до такива последствия, когато вече няма да има значение колко тежите, защото ще обикаляте постоянно ри всякакви лекари с надеждата да се избавите от страничните симптоми. 

Кои са петте най-опасни за здравето диети?

Монодиета

Тя лидира сред най-вредните диети. Това е специално меню, което включва ястия от само един продукт. Има различни подвидове на монодиетата: елда, ябълки, кисело мляко и др. Менюто може да се разрежда само с чай или чиста вода. Продължителността на такова ограничение може да бъде от 3 до 10 дни. Вредата от такъв режима на хранене е очевиден – ако ядете някой продукт за няколко дни, тогава, разбира се, няма да има вреда, но толкова дълго време може причинява изтощение. С излишните килограми ще загубите веществата, необходими за нормалното функциониране на организма. Това ще доведе до увреждания на стомаха, черния дроб, бъбреците и панкреаса, като по този начин ще нарушите и метаболизма в организма. 

Сладка диета

Сладка диета – просто мечта за любителите на сладкото, копнеещи стройна фигура. Изглежда много просто – една седмица ядете само шоколадови бонбони и пиете кафе без захар. Твърди се, че яденето на горчив шоколад не вреди на тялото. Но след няколко дни на такава диета, се появяват силно главоболие, замаяност, умора, раздразнение. След още малко време работата на стомаха ще бъде нарушена, ще се появи тахикардия, припадъци. 

Течна диета

Принципът на течна диета е подобен на принципа на монодиетата, но вместо един продукт тук имаме ограничения в консистенцията на храната. Да се яде (или по-скоро да се пие) е разрешено само да течности, понякога пюре. Така че тук влизат супи, сокове, смузи, пюрета. Изглежда нелошо, защото в този вид можете да използвате всякакви продукти. Но има една тънкост, а тя е че сме надраснали годините, когато са ни хранели само с течни и пюрирани храни. Дъвченето на храната е важен етап от храносмилането, това е един вид начална точка за ферментация. Такава диета е добра само за един ден и то само, ако преди това сте претоварили стомаха с нездравословна храна. При повече от три дни течни храни, стомахът започва да отказва отказва всичко. Започва атрофия на лигавицата на стомашно-чревния тракт, което в най-добрия случай ще доведе до още по-голямо увеличаване на теглото и в най-лошия случай до увреждане на функциите на стомашно-чревния тракт. 

Хормонална диета

Това е диетата, която ще те ви убие преди наднорменото тегло да е сторило това. Да започнем с това, че зори в качеството си на лечебен материал хормонаните препарати меко казано са опасни. По-добре е да се въздържите от хормоналното лечение възможно най-дълго. Отслабването с хормони е нов етап в развитието на геноцида. Всичко е много просто агитират псевдо диетолозите. Те уверяват, че това е панацея и може да ядете всичко, което обичате без да се ограничавате, а междувременно теглото ви ще се топи, тъй като хормоните променят скоростта на метаболизма. Известните странични ефекти на такава “хормонална рулетка” са: диабет, безплодие, образуване на злокачествени тумори, парализа, бронхиална астма, кома. Тази диета може да доведе до смърт, така че зависи от вас.

Лекарствени препарати за отслабване

Странно, но тази диета е изпреварила дори хормоналната по опасни последствия риск. Същността на такава диета е, че човек консумира няколко вида различни добавки дневно. За произхода на такива лекарства ще премълчим, защото може да има различни варианти. Но вече е доказано, че един от най-разпространените компоненти на такива добавки са яйцата на глистите. Така вие се заразявате с паразити, които постепенно започват да унищожават не само допълнителните калории, но и вас заедно с тях. Друг вариант е добавянето в състава на тези лекарствени препарати пикочогонни вещества. При постоянната им употреба започва тежка дехидратация, което води до нарушения в работата на черния дроб и бъбреците. В последно фреме “лекарствата за отслабване” се предлагат не само като хапчета, но и в различни чайове, напитки, прахове и суспензии. Така че не се заблуждавайте от промяната на опаковката./jenata.blitz.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *