Петте съставни села на община Банско с нови кметски наместници

Екипът на кмета на община Банско вече е в пълен състав. След като миналата седмица станаха ясни новите заместник-метове на курортната администрация, вчера официално бяха обявени и имената на новите кметски наместници на пет от селата в община Банско.

В най-голямото село Места на мястото на досегашната кметица Елена Дашева сяда съименничката й Елена Кюлева. Тя е работила в сферата на социалните услуги и в читалището в родното си село. До 2015 година в селото кметското място бе изборно.

В следващото по големина село Кремен на мястото на Емилия Пандева сяда Димитър Цуков, който досега се е занимавал с частен бизнес. В най-малкото село Гостун на мястото на Марин Белев сяда Илия Белев, който е бил два мандата кметски наместник по времето на Александър Краваров, а в последните години е горски служител в „ДГС Места”. Другите кметски наместници са Мариана Парлапанова на Обидим и Георги Чипилев на Осеново. През следващите четири години те ще осъществяват връзката на хората от селата с общинската управа в Банско.

Все още няма назначение на мястото на подалата оставка началник-отдел „Хуманитарни дейности“ Райна Зайкова. Не са попълнени и другите овакантени места на главен експерт в отдел „Култура“ и експерт в отдел „Обществени поръчки и проекти“.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *