Петър Кърджилов излиза от ареста

Прокуратурата поиска задържане под стража за Петър Кърджилов, но съдът реши да не взима мярка за неотклонение. Предстои Кърджилов да бъде върнат в ареста и от там освободен, съобщава „Канал 3“.

Той беше задържан преди два дни на „Орлов мост“ след схватка между него и възрастна дама при палатковия лагер на протестиращите. Според съда има вербален конфликт и заливане с течност на Тасева от Кърджилов.

Има противоречия и установени като неистини твърдения в доказателствата на жената – Лиляна Тасева, което поставя под съмнения целите ѝ свидетелски показания, смятат магистратите.

Проявата представлява единствено административно нарушение, а не престъпно хулиганство с изключителна дързост. Затова няма налице основания за каквато и да е била мярка за неотклонение.

Като част от доказателствените материали са разпити на свидетели и видеотехническа експертиза. Съдът не прие искането на адвокатите за устен разпит на други свидетели на случката.

Защитникът адвокат Кашъмов каза, че такова висящо производство няма, а твърдението е очернящо Кърджилов. Той заподозря за злоумисъл във фабрикуването на видимо неверни обстоятелства, съобщени от някой афектиран свидетел.

Решението на съда подлежи на обжалване пред СГС в 3-дневен срок. Ако има обжалване, ще се гледа вторник, 11 август 10 ч.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *