HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пет начина да се предпазите от грипа

1. Счукайте скилидка чесън

Суровият чесън съдържа съединения, които помагат на имунната система да се бори с микробите. Когато се раздробява или нарязва, това мощно растение предизвиква химическа реакция, която освобождава алицин – мощен антибактериален продукт, който е отговорен за познатата миризма на чесъна. Смелият подход е да обелите скилидка и да я сдъвчете, без да обръщате внимание на силния аромат. Като алтернатива можете да смелите 1-2 скилидки и да ги разтворите в малка чаша вода. След което да изпиете течността до дъно.

2. Ехинация

Според последни изследвания ехинацеята може да увеличи броя на белите кръвни клетки в тялото, които играят важна роля в борбата с инфекциите. Това растение се използва като традиционно билково лекарство повече от 400 години за различни заболявания. Освен че почиства кръвта, се смята, че повишава нивата на пропердин – химикал, който стимулира някои от защитните механизми в имунната система. Можете да вземате ехинация всеки ден под формата на таблетки или тинктура през зимните месеци.

3. Погрижете се за здравословния си сън

Да постигнете добър нощен сън е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да засилите имунитета и да останете здрави през зимата. Само няколко вечери с по-късно лягане могат да ви направят уязвими и да прехванете вирус. Затова е добре да сте в леглото по-рано и да настроите алармата си малко по-късно през по-студените месеци. Като общо правило повечето от нас се нуждаят от около осем часа доброкачествен сън, за да функционират правилно.

4. Вземете си дозата женшен

Тази добавка отдавна се използва в китайската култура за засилване на функцията на имунната система и цялостното добро здраве. Според проучване на Центъра за имунотерапия на рака и инфекциозни болести в Университета в Кънектикът хората, които приемат две капсули дневно, съдържащи женшен, са боледували от настинки и грип два пъти по-малко. В билколечението сибирският женшен се смята за особено добър за увеличаване на белите кръвни клетки и интерлевкини – протеини, които имунната система разчита силно. Най-лесният начин да получите дневна доза е да я погълнете под формата на капсула.

5. Мийте редовно ръцете си

Общоприето е, че измиването на ръцете, след като сте посетили тоалетната, е достатъчно, за да поддържате хигиената си. Мрачната реалност обаче е друга. Микробите могат да живеят с предмети като дръжките на вратите и превключвателите на осветлението в продължение на часове. Това означава, че излизайки от помещението и след това докосвайки устата може да ви зарази с грип. За да се предпазите, мийте ръцете през целия ден с антибактериален сапун. Ако пътувате, е добре да опаковате малка епруветка с антибактериален гел в чантата си, така че да можете да се предпазите, докато сте в движение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *