Пет правила за четките за зъби, които е полезно да знаем

За никого не е тайна, че трябва да мием зъбите си поне по два пъти на ден. Въпреки това, не всеки знае как правилно да избере четка за зъби и как да работи нея. Ще ви посочим за пет прости, но същевременно много важни правила за използването й: 

Всички четки са различни 
Това наистина е така. И различни не само по дизайн и цвят, но и по размер, както и по твърдост / мекота на четината. И този факт със сигурност си струва да се вземе под внимание при избора на четка за зъби, пише Zdrave.to. Важно е да се отбележи, че по-малките четки по правило по-лесно да стигат до ъглите на устата и по-добре да почистват зъбите. Четка с по-гъвкави и меки четки няма да увреди венците.

Четките трябва да се сменят 

Не всички хора разбират, че трябва да изхвърлите старата четка и да си купите нова много по-рано от година или две. Периодът за използване на четка за зъби е не повече от три месеца – или двеста почиствания. И дори ако на пръв поглед четката ви изглежда перфектно, това означава нищо – след три месеца тя все пак трябва да се смени. В крайна сметка, тези бактерии, които премахваме от устата, остават върху четката и с времето тя спира да е толкова ефективна, както преди.

Четката трябва да бъде дезинфекцирана

През трите месеца, които използвате четката си за зъби, тя трябва да се поддържа чиста. За да направите това, накиснете я в кипяща вода за две минути и след това изплакнете със студена вода.

Специални четки за пътуване 
Тези, които често са на път, трябва да знаете, че има специални четки – “дъвчене”. Те са за еднократна употреба и не е необходимо да се използвате вода, а пастата за зъби се освобождава при търкането. За пътуване такива четки са перфектни.

Четката не се нуждае от вода 

Много хора смятат, че винаги трябва да овлажняваме четката за зъби, преди да поставим пастата върху нея и да я сложим в устата си, но това е фатална грешка. В действителност, не е необходимо да го правите. Пастата трябва да се нанесе върху суха четка – тогава тя ще отстрани правилно всички замърсявания от зъбите.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *