Пет признака, които показват, че имате здравословен проблем

Има редица признаци, които показват, че нещо не е наред със здравето ни, но ние сме склонни да ги пренебрегваме. Вижте 5 от тях:

Неспокоен сън
Много хора страдат от безсъние. То може да е показател за сериозни нарушения в организма. На безсънието обаче може да се противодейства успешно не само с лекарства, но и чрез някои храни. Трябва да си осигурите добро количество калий и магнезий и ще подобрите качеството на съня си. Ако искате да заспите по-лесно хапвайте банани, спанак, портокали.
Стресът също допринася за безсънието. Ако сте стресирани от работата си или проблеми в личния живот е добре да релаксирате преди да си легнете. Релаксирането отпуска мускулите и ще заспите по-бързо.

Стрес
Често се случва да станем жертви на стреса и дори да не разберем веднага, защото той се отключва при определени ситуации. Има няколко бързи и лесни начина да преборим стреса.
Първият от тях е йога и медитация. Отделяйте всеки ден по пет минути, за да прочистите главата си от всякакви мисли и напрежение и това ще подобри значително нивото на стреса.
Друг начин, който ще ви изненада, е пиенето на повече вода. Водата отпуска и стимулира мозъка и ако пиете достатъчно вода ще подобрите здравето си.

Суха кожа
Хората харчат много пари за овлажнители и кремове, които да хидратират кожата им и да я направят по-гладка. Но повечето от тях не дават желания ефект. Има достатъчно естествени и природни начини за подобряване на състоянието на кожата. Сухотата на кожата най често се причинява от липсата на витамин Е. Храните, които съдържат този витамин, са ядките, рибата и зеленчуците. Добре е да хапвате повече от тях.

Чупливи нокти
Ако ноктите ви се чупят лесно най-вероятно имате недостиг на витамин В. Една от храните, богати на витамин В и калций е прясното мляко.

Кървящи венци
Кървенето на венците е често срещан проблем при много хора. То може да индикира за липсата на на витамин С в организма ви. Източници на витамин С са лимоните, спанакът, чушките и доматите.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *