Топ теми

Пет фирми ще чистят пътищата през зимата в Разложко

Пет фирми ще се грижат за зимното поддържане и снегопочистване на пътищата и улиците в населените места на територията на община Разлог през следващите четири години. След преглед на представените ценови оферти на  осемте кандидати по обществената поръчка комисията вече излезе с класиране и решение за избор на изпълнител.

Разложката фирма „ПИБ Сървисис- 08“ ЕООД, представлявана от Атанас Стойчев, е избрана за изпълнител по три от обособените позиции, чиито общ размер възлиза на 320 815 лева без ДДС, или 384 978 лева с ДДС. На нея ще разчитат на проходими пътища през зимата четири от съставните села на общината. Фирмата поема зимното поддържане и снегопочистване на пътищата между селата Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско, улиците в самите населени места, пътя между Долно Драглище и Белица до границата му със съседната община, както и пътя между Разлог-Годлево, Годлево до депото за ТБО и улиците в самото село.  „ПИБ Сървисис” е избрана за изпълнител и за опесъчаването на всички улици и пътища на територията на общината. Припомняме, че тя предложи рекордно ниска цена за услугата от 6.20 лева за опесъчаването на 1 км. Поради това комисията по избор е дала петдневен срок да представи подробна писмена обосновка за начина на формиране на ценовото й предложение, което е с  20% по-благоприятно от средната стойност на предложените от другите участници оферти. В законоустановения срок участникът е входирал своята обосновка, която е приета от комисията и счетена за икономически обоснована.  Комисията е взела предвид и  фактите, че фирмата е с дългогодишен опит,  изпълнявала е многократно дейности по опесъчаване и разполага със собствена техника.

Писмена обосновка за формиране на цените е поискана и от  втория участник „Агробилд“, чието предложение бе за 15 лв. на километър. Участникът не е представил такава в законоустановения срок и е отстранен. Третият мераклия за опесъчаването бе фирмата на дупнишкия бизнесмен Цветан Цветанов „Мегаинвест-Холд“ ЕООД“, чиято оферта бе 45 лева на километър и тя е класирана на второ място. Тя е избрана за изпълнител по две от обособените позиции, които са на обща стойност от 93 100лева с ДДС. Фирмата поема снегопочистването  на пътищата за местностите Бетоловото, Кьошката и  хотелски  комплекс „Катарино”, както и пътя между село Елешница и белишките села Палатик и Черешово, до границата му с община Белица. На нея за чисти улици през зимата ще разчитат и жителите на село Елешница. „Мегаинвест” бе единственият участник с оферти по всичките 9 обособени позиции по обществената поръчка.

Другият избран изпълнител също по две от позициите  е фирмата на разложанина Христо Йоров – „Йорови“ ЕООД. Тя поема зимното поддържане и снегопочистване на улиците в град Разлог  и село Баня, както и общинските пътища „Път BLG1203 /II-19, Предел-Банско/-Разлог-/II-84/; BLG3199 /II-19/ Разлог-кантон РПС; BLG1214 /II-19-п.к. II-84-Разлог“. Стойността по двете позиции е в размер на 349 804 лева с ДДС. Фирмата и миналата година поддържаше улиците в двете населени места.

За зимната поддръжка на пътищата за вилните  зони в Разлог ще се грижи разложката  „Конима“ ЕООД на  Костадин Манов. Обособената позиция, по която е избрана за изпълнител е  на стойност 137 733 лева и включва път BLG3198 /II-19, Предел-Разлог/-м. Кулиното; BLG3209 /II-19, Предел-Банско/-м. Круше-/BLG2190/; BLG3206 /II-19, х. „Предела”-Предел/-м. Паланковото-м. Шипоко-/II-19/; BLG3207/II-19, х. „Предела”-Предел/-м. Сулището-/BLG3206/.

Жителите на село Бачево ще разчитат на добро зимно почистване пък на ЕТ „Кирил Кирилов“, която е петият избран изпълнител. Фирмата ще почиства и пътя между Разлог и Бачево и пътищата до местностите Ръждавец и Катарино. Обособената  позиция  е на стойност 26 064 лева с ДДС .

Общо осем фирми бяха подали документи за участие по обществената поръчка. Освен „Агробилд”, която беше отстранена, СК „Бела Ица“ – Белица на Тодор Василев и „Триада Транспорт и логистик“ на Иван Стойчев след оценка на ценовите предложения по критерии „най-ниска цена“ не успяха да се класират.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *