Печени дюли с канела

Необходими продукти:

1 кг. дюли

2 ч.ч. захар

1 ч.ч. вода

пръчка канела

микс от накиснати в бял ром сушени стафиди и карамелизирани печени орехи

чист балкански мед

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Дюлите се нарязват по дължина на едри парчета, изчистват се от семките и по желание се обелват. Поставят се в тава с големина, съобразена с количеството плод;  поръсват се със захарта. Леко се налива водата от страни. Добавя се пръчката канела.

Тавата се слага във фурната. Дюлите се пекат до зачервяване и вгъстяване на сиропа /около 45-55 минути/. 

Преди серивране се поръсват със стафидите и поръсват с течен мед.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *