Печени зеленчуци

Необходими продукти:

1 бр. тиква

2 бр. камби червени

3 бр. сладки картофи

2 бр. картофи

1 гл. лук червен

1 ч.л. мащерка

2 ч.л. розмарин

1/4 к.ч. зехтин

2 с.л. оцет Балсамико

1/4 ч.л. сол

3 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява предварително на 245 С.

В голяма купа  се смесват нарязаните тиква (малка, тип цигулка), червени камби, червен лук, сладки и обикновени картофи.

В малка купа се разбъркват прясната мащерка и розмарин, зехтина, оцета, солта и пипера. Прибавят се към зеленчуците и се разбъркват.

Цялата смес се разпределя в тава. Пече се 35-20 минути, в зависимост от фурната, като се разбърква периодично.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *