Печени сармички с млечен сос

Необходими продукти:

500 гр.кайма
1 и 1/2 чаена чаша ориз
1 средно голяма кисела зелка
червен пипер
чубрица
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Запържваме каймата в мазнина, докато стане на трохи. Прибавяме подправките и измития ориз + малко вода. Запържваме докато се изпари водата.

В средата на всяко листо поставяме малко смес и оформяме сармичките. Подреждаме ги в тава и заливаме с вода, колкото да ги покрие. След като се запекат добре и течността се изпари ги заливаме с млечния сос и ги запичаме за още 2-3 минути. Поднасяме поръсени с магданоз. 

Млечен сос

Необходими родукти:

1 кофичка кисело мляко
2 равни супени лъжици брашно
50 гр. масло
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Размиваме брашното в малко вода. Добавяме сместа към киселото мляко и разбиваме добре. Подправяме със сол и черен пипер. Слагаме соса на котлона докато заври. Бъркаме непрекъснато. След 2-3 минути отсраняваме от котлона и добавяме маслото. Разбъркваме докато се разтопи напълно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *