
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички – 2 бр.
сол
олио – 2 с.л.
куркума – 1 с.л.
черен пипер – 1/2 ч.л. смлян
настърган пармезан – 50 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките за ястието се нарязват на сравнително тънки колелца.
Аз използвах различни цветове тиквички, за повече контраст.
Колелцата се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
Тиквичките се посоляват, поръсват с олио, куркума и смлян черен пипер. Върху всяка се посипва настърган пармезан или друг вид твърдо сирене.
Печем тиквичките в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути или докато пармезанът придобие златист загар.
Лесни за приготвяне и идеални за леко предястие или основно вегетарианско ястие. Опитайте!
Към печените тиквички с пармезан на фурна може да приготвите и млечен сос.