Печени ябълки по испански

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • ябълки – 6 бр.
  • сладолед – 4 топки сметанов
  • канела – 1 пръчица
  • захар – 4 ч.л.
  • пудра захар – 4 ч.л.
  • червено вино – 1/2 ч.ч.
  • мед – 2 с.л.
  • стафиди – 4 с.л.
  • орехи – 2 ч.ч.

* мерки и количества

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се режат на резени с дебелина 1 сантиметър. Във форма за печене са слагат парченца ябълки, като се редуват с орехи и стафиди.

Отгоре се поръсват със захар и се поливат с виното. Върху ябълките се слага пръчица канела, всичко се завива с фолио и се пече 30 минути на 200 градуса.

Вади се от фурната, маха се канелата и печените ябълки се поръсват с пудра захар. Сервират се, като върху всяка порция се слага топка сладолед и се полива с мед.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *