Печено агнешко със зелен лук и джоджен

Необходими продукти:

1 агнешка плешка (1 1/2 кг)

5 връзки зелен лук

2 връзки пресен джоджен

червен пипер

сол

2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Измийте агнешкото и го поставете в чиния. Поръсете щедро със сол и червен пипер. Втрийте подправките в агнешкото.

Нарежете лука и джоджена наедро и ги разбъркайте. Сложете 3/4 от сместа в тава и поставете агнешкото отгоре.

Намажете агнето с масло и го покрийте с останалия лук и джоджен.

Загрейте фурната до 220 ° С Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете ястието да се пече.

След 30 минути се намалете фурната до 180 ° С.

След още час намалете на температурата до 150 ° С и печете още два часа.

Извадете агнешкото от фурната, отстранете алуминиевото фолио и се опитайте да напъхате възможно най-голяма част от лука под агнешкото, за да може то да придобие хрупкава златиста коричка, а лука да не изгори.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *