Печено агнешко с ориз

Необходими съставки

агнешко месо – 1 бутче
ракия – 50 – 60 мл
ориз – 2 ч.ч.
лук – 1 глава
чесън – 3 – 4 скилидки
сланина – 150 г
сол
черен пипер – прясно смлян
розмарин – на вкус
бял риган – на вкус

Начин на приготвяне

Натъркайте агнешкото месо хубаво с подправки и го полейте с малко ракия. Сложете го в тава, покрийте го и го оставете да престои за 1 час.

След това долейте 1-2 ч.ч. топла вода в тавата, покрийте с фолио за печене и сложете агнешкото да се пече за около 2 часа на 170 градуса.

През това време нарежете сланината на парчета и я запържете в сгорещен съд. Щом се поразтопи запържете в мазнината накълцания лук и чесън.

Добавете след това предварително измития ориз, запържете го добре и долейте 1 ч.ч. вода. Щом оризът абсорбира течността, долейте още 1 чаша и така, докато оризът се свари. Накрая овкусете с подправки.

Махнете фолиото от агнешкото и разпределете в тавата около бутчето ориза. Върнете във фурната да се запече до приятен загар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *