HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пиарът на областта в Кюстендил гледа 37 орхидеи в хола, амбицирана е да ги направи 50

Пиарът на Областна администрация – Кюстендил Лилия Евтимова-Алексиева е най-големият любител на орхидеи в областния град, разкриха приятелките и колежките на чаровната кюстендилка. В дома на Лилия, която е дългогодишен говорител на социалистите в областния град, в момента растат 37 орхидеи, разположени нашироко в хола на семейното жилище.

„Началото на колекцията ми бе поставено преди три години, когато един от приятелите ми, Адриан, ми подари орхидея за именния ден. Тогава много харесах цветето, а и установих, че изключително лесно се отглеждат”, разказа жената с име на цвете.

„Заради изключително студената зима тази година и близостта на няколко от красивите орхидеи до прозореца четири саксии са измръзнали“, споделя Лилия и допълва, че в грижите за нежните красавици вече се включват и двамата й синове, които обожават „да къпят” орхидеите на мама.

„Много често, след като приключим с къпането на цветята, се оказва, че ние тримата сме по-мокри от орхидеите”, казва тя с усмивка и се заканва, че ще продължи колекцията си поне до 50 саксии, като вече целта е притежанието на по-редки видове.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *