
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 гр. орехи
100 гр. шпеков салам
5 бр. печени зелени чушки (може и пикантни чушки рибки)
1-2 скилидки чесън
майонеза
сол и черен пипер
керевиз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В загрят сух тиган запечете орехите. Натрошете ги още докато са топли. Накълцайте на ситни кубчета шпековия салам и чушките. Ако имате налични леко пикантни печени чушки (рибки) използвайте тях. Така дипът ще стане по-пикантен.
В купа смесете нарязаните продукти. Нарежете на ситно керевиза и го прибавете. Към цялата смес сложете майонезата, щипка сол, черен пипер и смачкания чесън. Разбъркайте добре. Този вид дип може да се използва както за разядка, така и като допълнение към някоя салата или за гарнитура.
Коментар с Facebook
loading...