Пикантен дип с орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 гр. орехи 
100 гр. шпеков салам 
5 бр. печени зелени чушки (може и пикантни чушки рибки) 
1-2 скилидки чесън 
майонеза 
сол и черен пипер 
керевиз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В загрят сух тиган запечете орехите. Натрошете ги още докато са топли. Накълцайте на ситни кубчета шпековия салам и чушките. Ако имате налични леко пикантни печени чушки (рибки) използвайте тях. Така дипът ще стане по-пикантен. 

В купа смесете нарязаните продукти. Нарежете на ситно керевиза и го прибавете. Към цялата смес сложете майонезата, щипка сол, черен пипер и смачкания чесън. Разбъркайте добре. Този вид дип може да се използва както за разядка, така и като допълнение към някоя салата или за гарнитура.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *