
Необходими продукти:
- зелени чушки – 5 бр.
- люти чушки – 4 бр.
- патладжани – 1 бр. малък
- чесън – 1 – 2 скилидки
- слънчогледово олио – 2 с.л. или зехтин
- ябълков оцет – 1 с.л.
- магданоз – няколко стръкчета
- сол
Начин на приготвяне:
Зелените чушки, патладжана и лютите чушки за нашата разядка за ракия се изпичат на скарата или котлона и се прибират в плик или съд с капак, докато изстинат.
Може да увеличите количеството на лютите чушлета, ако обичате по-лютичко.
Щом поизстинат, се обелват, отстраняват се дръжките и семениците на чушките и зеленчуците се нарязват на ситно.
Добавят се скълцаните на ситно скилидки чесън, ситно нарязан пресен магданоз, олио или зехтин, оцет и сол на вкус.
Разядката с патладжан се разбърква хубаво и се прибира за час-два в хладилник, да се охлади и овкуси.gotvach.bg