Пикантна разядка за ракия

Необходими продукти:

  • зелени чушки – 5 бр.
  • люти чушки – 4 бр.
  • патладжани – 1 бр. малък
  • чесън – 1 – 2 скилидки
  • слънчогледово олио – 2 с.л. или зехтин
  • ябълков оцет – 1 с.л.
  • магданоз – няколко стръкчета
  • сол

Начин на приготвяне:

Зелените чушки, патладжана и лютите чушки за нашата разядка за ракия се изпичат на скарата или котлона и се прибират в плик или съд с капак, докато изстинат.

Може да увеличите количеството на лютите чушлета, ако обичате по-лютичко.

Щом поизстинат, се обелват, отстраняват се дръжките и семениците на чушките и зеленчуците се нарязват на ситно.

Добавят се скълцаните на ситно скилидки чесън, ситно нарязан пресен магданоз, олио или зехтин, оцет и сол на вкус.

Разядката с патладжан се разбърква хубаво и се прибира за час-два в хладилник, да се охлади и овкуси.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *