Пиколо подкара фирмен микробус по нареждане на шефа и отнесе глоба на КАТ

Пиколо в хотел „Мурите“ край Разлог отнесе глоба на КАТ, след като подкара  фирмен микробус по нареждане на шефа. Спас Петров бил спрян в района на Симитли от дежурен полицейски патрул за проверка, при която е установено, че управляваният от него лек автомобил „Фиат Дукато“ е с временни регистрационни табели, но  разрешението за движение с тях било изтекло. Водачът не представил контролен талон на колата и шофьорска книжка и за установените  нарушения му е съставен акт,  който той подписал без възражения. Въз основа на акта  началникът на група в сектор „Пътна полиция“ му определил наказание глоба от 200 лв. и лишаване от книжка за 6 месеца за управлението на буса с нередовни табели и втора глоба от 10 лв. и отнемане на 10 контролни точки заради непредставените документи.

Шофьорът обжалвал наказателното постановление в Районен съд – Благоевград, като на делото е разпитан негов колега, който също работи като пиколо в хотел „Мурите“. Свидетелят обяснил, че собственикът на хотелския комплекс Стефан Донев бил закупил 4 броя микробуси „Фиат Дукато“ , които били с временна регистрация. Именно шефът наредил на Спас Петров да отиде и зареди автомобила с гориво в село Черниче и тогава бил спрян от контролните органи. Това потвърдил и бизнесменът Стефан Донев, който също бил изслушан като свидетел на делото. Собственикът заявил, че самият той не е знаел, че е изтекла регистрацията на автомобила, който впоследствие заедно с останалите 3 микробуса са били надлежно регистрирани.

Независимо от свидетелските показания, районният съдия Владимир Пензов счита, че нарушенията са безспорно доказани, и потвърждава изцяло наказателното постановление, в което са наложени минимални глоби, след като правилно било отчетено, че Спас Петров няма предходни наказания. 30-годишният служител на хотела може  да обжалва пред Административен съд.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *