Пилешка кавърма по селски

Необходими продукти:

  • пилешко месо – 500 г филе или от бутче по желание
  • гъби – 250 г печурки
  • лук – 2 глави кромид
  • чушки – 2 бр. пресни
  • люти чушки – 1 – 2 бр.
  • домати – 400 г на кубчета от консерва
  • магданоз – пресен
  • олио – 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • захар
  • сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки – на полумесеци, гъбите – на филийки, а лютите чушки – на ситно.

В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки. Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. – гъбите.

Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.

Подправя се със сол, захар и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.

След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.

Поръсвате кавърмата с пресен магданоз. gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *