
Необходими продукти:
- пилешко месо – 500 г филе или от бутче по желание
- гъби – 250 г печурки
- лук – 2 глави кромид
- чушки – 2 бр. пресни
- люти чушки – 1 – 2 бр.
- домати – 400 г на кубчета от консерва
- магданоз – пресен
- олио – 3 с.л.
- черен пипер
- червен пипер
- захар
- сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки – на полумесеци, гъбите – на филийки, а лютите чушки – на ситно.
В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки. Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. – гъбите.
Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.
Подправя се със сол, захар и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.
След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.
Поръсвате кавърмата с пресен магданоз. gotvach.bg
loading...