Пилешка кавърма

Необходими продукти:

400 г пилешко месо (филе) 
6 червени чушки 
7-8 гъби печурки 
4 глави стар лук 
1 скилидка чесън 
1 голям морков 
200 г доматено пюре 
100 г червено вино 
черен пипер 
чубрица 
дафинов лист 
1 с.л. брашно 
червен пипер 
пресен магданоз 
олио 
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на късчета. Лука, чесъна, чушките, моркова и гъбките нарежете на по-едро. В дълбок съд нагрейте олио и запържете лука, оставете да се задуши за кратко и добавете и месото. След като месото е полуготово, добавете чушките и морковите и задушете отново всичко. Прибавете гъбите и сложете черен пипер и чубрица, сол на вкус и разбъркайте добре. Залейте всичко с доматеното пюре, виното и 1 ч.ч. вода и сложете 2-3 листенца дафинов лист. 

Всичко това оставете да поври около 20-30 минути до готовност на зеленчуците и месото. За да сгъстите, прибавете 1 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер, разтворени в малко вода. Разбийте го добре предварително, за да няма бучици. 

След това оставете кавармата още около 5 минути на огъня и бъркайте. Поднесете ястието със ситно нарязан магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *