Пилешка супа без застройка

Необходими продукти

  • 3 цели пилешки бутчета
  • 1 купичка фиде
  • 1 чушка
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • 2-3 картофа
  • Сол и черен пипер
  • Олио

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пилешките бутчета. Когато са готви, извадете ги от тенджерата, оставете ги да изстинат и после накъсайте месото. Запазете полученият пилешки бульон. Хубаво е да го прецедите.
  2. Сложете тенджерата на котлона и налейте на дъното олио. Нарежете морковът, чушката и лукът на дребно, и ги сложете да се запържат. След това, добавете нарязани на кубчета 2-3 картофа. Прибавете накъсаното пилешко месо. Залейте с пилешкият бульон. Ако е необходимо, долейте още малко вода, но не прекалявайте. Оставете да ври, за да се сварят картофите.
  3. 10-на минути, преди да махнете тенджерата от котлона, добавете натрошеното фиде. Овкусете със сол на вкус и черен пипер. Разбъркайте и щом фидето се свари, махнете тенджерата от котлона.
  4. Накрая, остана само да добавите нарязан пресен магданоз и да напълните купичките.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *