Пилешка супа със спанак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешко месо
2 картофа
2-3 моркова
сол на вкус
1 зелена чушка
зелената част, перата на пресен лук
подправки по избор: чубрица, кимион, черен пипер млян и на зърна
олио за задушаване на зеленчуците
2-3 шепи фиде, ситно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете пилешкото в тенджера под налягане за около 10 минути. Обезкостих го. В друга тенджера през това време в малко мазнина задуших ситно нарязаните пера на зеления лук и морковите на дребни кубчета. Задушавах до готовност. За съвсем кратко добавих и спанака, само да смени цвета си. Отстраних тенджерата. Обезкостих пилешкото и смесих всичко от двете тенджери в една. Добавих солта при варенето на месото. Картофите, нарязани на дребни кубчета добавих да се сварят до омекване. Фидето сложих заедно с картофите да се сварят заедно, за гъстотата на супата. Не застройвам с нищо. Супата стана превъзходна!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *