Пилешка супа с картофи и фарфалини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 пилешки бутчета
1 глава кромид лук
1 морков
2-3 с. л. пасирани домати
2-3 картофа
3/4 ч. ч. фарфалини (вид паста)
1-2 щипки чубрица на вкус
сол и черен пипер
1 яйце
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете пилешките бутчета в подсолена вода. Извадете ги и ги обезкостете. В същата тенджера сипете нарязания лук, морков, варете няколко минути и добавете картофите и доматите. Малко преди да свалите от огъня, върнете пилешкото месо и фарфалините (италианска паста). Добавете подправките и оставете да къкри на слаб огън.

През това време разбийте яйцето с млякото и брашното и добавете от бульона. Разбъркайте добре и сложете на печката да клокне 2-3 пъти. Изсипете застройката в тенджерата и оставете да преври за кратко. По желание поръсете с нарязан магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *