Пилешки гърди с гъби и топено сирене

Необходими продукти:

4 пилешки гърди

2 с. л. зехтин

200 г печурки

1 стрък праз

100 мл сух вермут или бяло вино

200 мл сметана 35%

½ ч. л. риган

100 г топено пушено сирене, нарязано

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:Месото леко се начуква, за да стане с еднаква дебелина. Поръсва се със сол и пипер.

В сгорещен тиган се слага зехтинът, прибавят се празът и гъбите. Разбъркват се на умерен огън, докато започнат да се зачервяват. Налива се вермутът и се оставя на силен огън, докато течността почти изври. Слага се сметаната и се оставя да поври още 3-4 мин., докато течността се редуцира. Подправя се със сол, риган и пипер на вкус.

Месото се слага в тавичка, отгоре се поръсва със сиренето и се сипва гъбеният сос. Запича се в загрята фурна на 200˚ С за 20 мин.
 


 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *