Необходими продукти:
1 кг. пилешки дробчета
1 глава кромид лук
2 червени чушки
Сол на вкус
Черен пипер
Олио
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера на котлона и налейте 1 ½ л. вода. Сложете пилешките дробчета във водата, както са си замръзнали и оставете водата да заври. Варете дробчетата около 10-15 минути.
След това ги отцедете от водата и ги оставете настрана.
Нарежете кромида и чушките на по-едри парченца. Сложете нарязаните зеленчуци в тавичка и налейте олио. Разбъркайте и сложете тавичката във фурната. Запечете за няколко минути, колкото зеленчуците леко да поомекнат. Бъркайте често за да не загорят.
Когато се запекат и поомекнат, извадете тавата от фурната и добавете пилешките дробчета. Овкусете със сол на вкус и черен пипер. Разбъркайте внимателно, за да не се раздробят дробчетата и отново сложете тавата във фурната. Запечете за още няколко минути, докато дробчетата се запекат. Внимавайте да не ги препечете!