Пилешки дробчета по воденичарски

Необходими продукти:

  • пилешки дробчета – 400 г
  • лук – 2 глави
  • чушки – 1 бр.
  • чубрица
  • сол – на вкус
  • гъби – 180 г консерва или пресни
  • олио – 4 с.л.
  • бяло вино – 150 мл
  • черен пипер
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • магданоз
  • ГАРНИРАНЕ
  • картофи – печени
  • зеленчуци

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се почистват и измиват добре.

Лукът се нарязва на едро, чушка – на ивици, гъбките, ако са от консерва, се отцеждат от течността или се нарязват на по-малки парчета.

В тиган се загрява олио, сипваме нарязаните зеленчуци и оставяме да се задушат, докато изври водата им. Добавят се пилешките дробчета, разбърква се, докато сменят цвета си и се смесват с подправките, сол, черен и черен пипер.

Налива се малка чашка бяло вино и малко вода, нивото ѝ да е под продуктите. Оставяме на тих огън да се готви до готовност на пилешките дробчета, като се разбърква периодично.

Когато течността изври и остане на мазнина, са готови.

Пилешките дробчета по воденичарски се сервират в чиния, поръсени с прясно нарязан магданоз, картофки или с зеленчуци според сезона.

Вървят с чаша бира!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *