Refan-728×90-July-2019

Пилешки късчета със сос, заквасена сметана, морков и лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

вода – 500 мл. 
заквасена сметана – 3 с.л 
бульон пилешки – 1 /2 кубче 
солчерен пипер 
магданоз – за поръсване 
олио -за пържене 
1 к.ч брашно3 с.л масло
сух лук 1 глава 
1/4 морков

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Режем лука на дребно и моркова. В тиган слагаме олиото да се сгорещи. Режем пилешкото на късчета ги поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме ги в олиото за 4-5 мин. Когато са почти готови, добавяме нарязаните лук и морков и те да се задушат. В 500 мл. гореща вода разтваряме бульона. В тенджера слагаме масло и брашното и бъркаме непрекъснато докато променят цвета си. След това на умерен огън при непрекъснато бъркане слагаме и горещия бульон. Бъркаме. Изливаме го при задушения лук, моркови и пилешки късчета. На вкус слагаме сол, черен пипер. Готвим на умерен огън със захлупен капак 15 мин. Като почне да се посгъстява сосът, слагаме заквасената сметана и разбъркваме с дървена лъжица ястието. Оставяме на тихо да се готви 3 мин. Нарязваме на ситно магданоз и добавяме.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *