Пилешки късчета с картофено пюре

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г пилешко месо (бяло)
50 г олио
4 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. бяло вино

за картофеното пюре:
500 г картофи
кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се нарязва на дребни късчета. Овалва се в брашно и се запържва на слаб огън. Разбъркват се месцата докато станат златисти. За да не загори се добавят 100 г вода и бяло вино. След това за вкус се добавят 10-15 г соев сос. Отново се задушават и запържват. Похлупват се с капак, за да се сгъсти соса. Предварително се подготвя картофеното пюре. Оформяме го като каре. Поставяме късчетата върху пюрето. Само върху тях настъргваме кашкавал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *