Пилешки пържоли в гювеч

Необходими Съставки

пилешки пържоли – 6 бр. от бут

гъби – 400 г

топено сирене – 150 г

олио – 2 с.л.

ЗА МАРИНАТАТА НА МЕСОТО

чесън – 3 скилидки

зехтин – 3 с.л.

кисело мляко – 6 с.л.

лимони – 1 бр.

куркума – 1 ч.л.

лют четвен пипер – 1/2 к.л.

черен пипер – 1 к.л.смлян

кимьон – 1 к.л. смлян

кориандър – 1 к.л.

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от 3 счукани скилидки чесън, зехтин, кисело мляко, сокът на един лимон, малко куркума, лют червен чипер за пикантност, черен пипер, кимион и кориандър.

Всички съставки се слагат в купа и се разбъркват. Пилешките пържоли се поръсват със сол на вкус и всяка една се намазва с маринатата.

Слагат се в купа с капак, ако е останала от маринатата се чоливат с нея и се оставят да се овкусят на хладно (в хладилника) за около 2-3 часа.

Дъното на гювеча се намазва с олио, слага се един ред пт пържолите, отгоре ред гъби(предварително почистени и нарязани на филийки), ред топено сирене.

След това отново пържоли, гъби и топено сирене. За цвят и разкош може да се сложат цели чери доматчета, но това не е задължотелно.

Гювечът се постаея във фурната и пържолите се пекат отначало на 220 градуса, след което температурата се намалява на 190 градуса за около 75 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *