
Ннеобходими продукти:
- пилешко месо – 1 пиле
- тиквички – 1 по – голяма
- кисело мляко – 3 кофички
- яйца – 1 брой
- сол
- черен пипер
- чесън – 2 стръка пресен или скилидки стар
- розмарин – пресен, за поръсване
Начин на пригоготвяне:
Разделете пилешкото на порции, като го обезкостите или го нарежете на парчета. Посолете го и го запържете леко в сгорещена мазнина. Нарежете на тънки полумесеци тиквичките и ги добавете да се задушат за 2-3 минути.
Сложете месото и тиквичките да се задушава до готовност в три разбити кисели млека и добавете 1 яйце, за да не се пресече. Най-накрая добавете накълцан чесън и розмарин, сол и черен пипер на вкус. Ястието може да се изпече и във фурна вместо да се вари. gotvach.bg