НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5-6 (горна част) пилешки бутчета
1 глава лук
300 г спанак
1 1/2 ч.ч. ориз (от големите чаши за чай)
сол на вкус
подправки: по желание за месо
бульон от пилешките бутчета 1:4
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отпенвам и леко сварявам бутчетата. В бульона след отпенването добавяме сол на вкус. В друга тенджера задушаваме с мазнина ситно нарязания лук до омекване. Когато е полуготов лука, пускаме спанака да смени цвета и намали обема си. Добавяме ориза и бъркаме малко да се запържи и ориза. След това добавяме 1:4 от топлия бульон. Подправяме сместа и изсипваме в тава. Заради спанака може да добавим джоджен. Последно пускаме пилешките бутчета в тавата. Слагаме алуминиево фолио и на силна фурна ястието се готви за около 45 минути. Накрая сваляме фолиото и допичаме леко.