Топ теми

Пилешко със спанак и ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5-6 (горна част) пилешки бутчета 
1 глава лук 
300 г спанак 
1 1/2 ч.ч. ориз (от големите чаши за чай) 
сол на вкус 
подправки: по желание за месо 
бульон от пилешките бутчета 1:4

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Отпенвам и леко сварявам бутчетата. В бульона след отпенването добавям сол на вкус. В друга тенджера задушавам с мазнина ситно нарязания лук до омекване. Когато е полуготов лука, пускам спанака да смени цвета и намали обема си. Добавям ориза и бъркам малко да се запържи и ориза. След това добавям 1:4 от топлият бульон. Подправям сместа и изсипвам в тава. Заради спанака аз добавих джоджен, стана много вкусно. Последно пускам пилешките бутчета в тавата. Слагам алуминиево фолио и на силна фурна ястието се готви за около 45 минути. Накрая свалям фолиото и допичам леко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *