Пиле с грах на фурна

Необходими продукти:

пилешко месо – 3 – 4 пилешки бутчета

дафинов лист – 1 брой

моркови – 1 – 2 брой

зелен фасул – 1 шепа, почистен

лук – 1 глава кромид

целина – 1 стрък

чесън – 1 глава

домати – 2 с.л. доматено пюре

сметана – 1 опаковка заквасена

червен пипер – 1 ч.л.

грах – 500 г замразен

брашно – 1 с.л.

копър – 3 стръка

магданоз – 3 стръка

мазнина

сол – на вкус

Начин на приговяне:

Сложете пилешкото да се свари със сол, малко черен пипер и дафиновия лист. Нарежете на ситно лука, морковите и целината, а скилидките чесън обелете и ги оставете цели.

Запържете зеленчуците последователно в сгорещена мазнина, като последно прибавите и шепа зелен фасул. Щом омекнат добавете доматеното пюре.

Разбъркайте и долейте черпак от пилешкия бульон, посолете и добавете малко черен пипер.

Прехвърлете зеленчуците в тава и разбъркайте с граха. Прибавете пилешкото и го наместете между зеленчуците.

В съд на котлона запържете брашното и добавете сметаната + лъжица червен пипер и накълцаните магданоз и копър.

Щом сосът леко се сгъсти го махнете и залейте в тавата над пилето. Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за 30 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *