Пиле с грах

Необходими продукти:

пилешко месо,глава лук,замразен грах,олио,по 1 ч.л. сол, брашно и червен пипер,домати /доматен сок/,морков,черен пипер,магданоз или копър

Начин на приготвяне: 

Пилешкото месо трябва да е предварително сварено. Задушаваме нарязаният лук в олиото – покрило дъното на тенджерата. Добавяме брашното и червения пипер. Разреждаме с малко бульон от пилето. Добаваме граха /може и от консерва/ и нарязаните моркови. След като граха е уврял прибавяме порциите пиле и още бульон, ако е необходимо. Граха увира за различно време. Зависи от сорта и степента му на зрялост преди замразяване.  Но когато е готов, прибавяме и настърганите домати/ доматен сок/. След като поври така още малко и ни хареса на гъстота го изкарваме от огъня. Ако не получаваме желаната гъстотата, прибавяме още малко брашно разтворено в студена вода и оставяме да поври. След като изкараме от огъня добавяме нарязания магданоз или копър.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *