Пиле с кашкавал и гъби на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пиле (до 1 кг) или обезкостено пилешко месо
125 г. краве масло
4 яйца
200 г. кашкавал
100 г. гъби
2 кафени чашки брашно
черен пипер
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистеното и измито пиле се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине, обезкостява се и се нарязва на ивички. По-лесно е ако използвате обезкостено месо.

Гъбите се задушават с 1/4 от краве маслото. Жълтъците се разделят от белтъците. Кашкавалът се настъргва.

Брашното се запържва в 1/2 от маслото и се разрежда с 2 ч.ч. от бульона. Сосът се оставя да изстине и към него се прибавят нарязаното месо, кашкавалът, гъбите, жълтъците, черен пипер и сол на вкус. Накрая при леко разбъркване се добавят разбитите на сняг белтъци.

Сместа се изсипва в намазана с останалото масло и поръсена с брашно тава и се пече при умерена температура до зачервяване. Готовото ястие се поднася топло с гарнитура от зелена салата, кисели краставички или друга салата по избор.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *