Пиле с хрупкави зеленчуци по китайски

Необходими продукти:

350-400 г пилешко филе без кост
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. соев сос
1 с.л. масло
2 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
150 г гъби
2 моркова
1/2 глава лук
1 ч.л. смлян джинджифил
1 червена чушка
1 зелена чушка
200 г броколи
щипка сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на  лентички или на кубчета. Поставя се в купа и се овкусява с лимонов сок и соев сос.Оставя се да отлежи  докато се приготвят зеленчуците.
Лукът се  реже на не много тънки кръгчета, гъбите на филийки, а морковите на лентички или на колелца.
Чушките (пиперки) се режат на лентички или на кръгчета, а броколите се накъсват на малки розички.
В дълбок съд на силен огън се загряват зехтинът и маслото и в тях се запържва месото за около 2 минути при непрекъснато разбъркване.
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи докато започнат да покафеняват (стават златисти).
Добавят се чесънът, морковите и лукът и отново се разбърква докато лукът омекне. Прибавя се джинджифилът и се разбърква.
Следват чушките, пържи се само 1-2 минути и се добавят броколите.За тях също са достатъчни 2 минути.
Зеленчуците трябва да останат твърди и хрупкави, само се овкусяват от мазнината и подправките.
Всичко се изважда веднага в чиния за сервиране, преди да започне да загаря.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *