Пиле яхния с лук

Необходими продукти:

1 кг пилешко месо
1 кг кромид лук
2 ч. л. червен пипер
600 мл топла вода
4-5 с. л. олио
2-3 бр. дафинов лист
зърна черен пипер
1 глава чесън
сол
чубрица
1 с. л. брашно
1 ч. ч. домати консерва

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и се нарязва, а също и месото на парченца. В загрято олио се запържва лукът, добавя се месото и малко вода, задушава се докато пилешкото месо побелее. Прибавят се червения пипер, доматите и се разбърква. Овкусява се със сол, зърна черен пипер, дафинов лист и скилидки чесън небелени. Къкри на котлона до готовност на месото. Малко преди края брашното се размива с малко вода и се добавя към гозбата. След 4-5 минути сваляме от огъня. Поднася се с нарязан магданоз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *