Изпечете пипера най-добре на жар, за да има приятен опушен вкус, но може и във фурната на 220 градуса докато почернее от всички страни.
След като е добре изпечен поставете в купа и осолете добре, задушете в найлонов плик, за да се обели по-лесно. Ако искате да си спестите още малко усилия може да премахнете дръжката и семките предварително, още преди печенето.
Докато чакате пипера да се задуши може да обелите доматите, някои сортове се белят много лесно и без бланширане, ако вашите не са такива, може да ги сложите в жарта за няколко секунди, така кожата им пада доста лесно или пък ги полейте с вряла вода за 15-20 секунди.
След като ги обелите им премахнете семките и воднистата част и нарежете на ситни кубчета.
В олиото задушете ситно нарязаната глава лук за 10-15 минути, докато поомекне.
След като лукът омекне добавете наситнения чесън и нарязаните домати.
Гответе докато соса се посгъсти 20-30 минути на тих огън. Подправете със сол на вкус и магданоза.
За вече обелените пиперки има 2 варианта: Единият е директно да ги сложите в соса или просто да ги залеете с него, но вторият дава по-вкусен резултат, а именно да запържим и тях в малко мазнина и след това да смесим с готовият доматен сос. За по-лесно хапване и порциониране може дори да ги нарежете на хапки.gotvenezanachinaeshti.com