“Пиринските стражи” от Гоце Делчев празнуваха втори рожден ден, поканиха учени от Хонконг на поход до връх Ореляк

Единственият официално открит и действащ в община Гоце Делчев училищен туристически клуб “Пирински стражи” към ІІІ ОУ “Братя Миладинови” отпразнува своя втори рожден ден. Празникът бе отбелязан с емоционално тържество в няколко части. Наред с презентацията, съдържаща информация и снимки от незабравимите моменти на туристите през изминалата 2017 година, бяха наградени членове на клуба, постигнали призови места в национални конкурси.

Ръководителите на клуба Славка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев изненадоха гостите с връчването на дипломи за звания “Приятел на клуб “Пирински стражи” и “Почетен член на клуба”. Награди и отличия получиха редица родители, които участват в походите, както и хората, подкрепящи изключително начинание на “стражите”.

На финала присъстващите се почерпиха със специално приготвената за случая вкусна торта, а планинарите споделиха новата си идея, наречена “7х7” – изкачване на седемте първенци на седемте най-високи планини на България, която ще реализират през пролетно-летния сезон.

Ръководителите на клуба уточниха, че рожденият ден ще се отпразнува още веднъж на връх Ореляк /най-високият връх в Среден Пирин/ в удобно и благоприятно време.

Същевременно “стражите” научили, че група учени от институт за естествени минерали в Хонконг ще посетят град Гоце Делчев, както и природни и културни обекти в България. От клуба решили да направят престоя на учените от Китай в България още по-приятен, като отправили покана до чуждестранните туристи за съвместен поход до връх Ореляк. Ентусиазираните млади хора изпратиха и подарък за бъдещите си приятели – плакати, съдържащи информация и снимки от Пирин, за да добият бъдещите гости на “стражите” още по-голяма представа за уникалната природа на вълшебната планина.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *