HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пиринският депутат Д. Гамишев се отказва от имунитета си

Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев доброволно ще се откаже от имунитета си, който днес беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров.

Гамишев ще внесе в сряда заявление до ръководството на Народното събрание,  съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да снеме имунитета на депутата от ГЕРБ, тъй като той е подсъдим за причиняване на смърт на пешеходец.

Катастрофата е станала на 27 ноември 2014 година в село Копривлен, Благоевградска област.

На улица „Атанас Тешовски”, като правоспособен водач на МПС, при управление на собственото си моторно превозно средство – лек автомобил марка и модел „Хюндай Санта Фе”, в населено място, със скорост от около 68 км/час в участъка на пътя на излизане от село Копривлен в посока към село Парил, Гамишев е нарушил правилата за движение по пътищата.

Поради това депутатът от ГЕРБ е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец – И. Г. Ж. от село Копривлен, като причинил смъртта му.

В осмото съдебно заседание, проведено на 15-и май тази година, защитникът на подсъдимия Гамишев представил удостоверение, че Димитър Гамишев е избран за народен представител. Съдът в Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *