„Пирински наниз” празнува 5-г. юбилей, танцьорките изненадаха ръководителката си М. Калоянова с подарък цървули

С голям концерт ТС „Пирински наниз“ – Разлог отбеляза петгодишен юбилей. Мероприятието бе съпроводено с интересна презентация под надслов „От бита към традициите“, разказваща как любовта към танца обединява жени с различни професии и интереси, различни радости и неволи в живота, събира ги и прави общи делниците и празниците им.

Танцьорките от „Пирински наниз” подариха на публиката един истински спектакъл, разказващ за родното, за традициите в Разлог. Финалните щрихи поставиха децата на част от танцьорките, които също бяха подготвили танц и доказаха, че са истински наследници на родното и българското, и също като своите майки, независимо от интересите си, ги обединява любовта към танца.

Редица са постиженията и спечелените призови места на състава през тези пет години от основаването му. Успехи, които са благодарение както на всеотдайността на всяка една от танцьорките, така и на младата им хореографка Мария Калоянова, която от малка е закърмена с тази любов, избира танца за своя професия и превръща детската си мечта в реалност. С голямо признание за труда й, за любовта и отдадеността й, жените от танцовия състав я изненадаха с кожен портфейл, гравиран с името на състава и нейното собствено име, както и цървули с послание да запази традицията и с танцова стъпка да продължи да ги води напред.

По случай юбилея съставът получи и редица поздравителни адреси, сред които и от доц. Георги Гаров, ръководител катедра „Хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *