Пиринско продължава да е в челната класация на заразените с Ковид-19, днес чакат първите резултати за „Пирин текс”

47-годишен благоевградчанин почина след усложнения от коронавирус. Мъжът е издъхнал в събота в отделението по реанимация на благоевградската болница, където бе преместен преди няколко дни от инфекциозно отделение, след като състоянието му се влоши и бе поставен на кислородна вентилация. Първоначално пациентът е приет в частната болница ПУЛС, но се оказа, че е вирусоносител. Мъжът, който е от ромски произход, бил на сватба, поради което бяха изследвани всички контактни лица, но техните проби за Ковид-19 бяха отрицателни. Така бройката на починалите от Пиринско, които са установени като носители на вируса от началото на пандемията, стана 9. Устойчивата серия на покачване на случаите на новозаразени в Пиринско се запазва. В събота те бяха 19 човека, а в неделя – 13. През почивните дни лекарска помощ са потърсили 4-ма души, които са насочени за хоспитализация във вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград. Взети са им проби за PCR тестове, като до излизане на резултатите те са настанени в УНГ отделението.

Продължава масовото изследване на 1300 работници от шивашката фабрика „Пирин текс“ в гр. Гоце Делчев, която бе затворена, след като двама работници – мъж и жена, се оказаха с коронавирус. В събота са тествани 700 души, а днес серийното изследване продължава. Първите резултати се очакват най-рано днес, заяви собственикът на предприятието, германският бизнесмен Бертрам Ролман. За момента установените работници с коронавирус са четирима, тъй като освен двамата, които са приети в инфекциозното отделение, други двама, които също са били в болнични, се оказаха инфектирани.

„При нарастващия брой заразени в България щеше да бъде чудо, ако в нашата фабрика нямаше хора с Ковид-19 . Въпреки че полагаме изключителни усилия за дезинфекция в предприятието, всеки има социални контакти и това не може да се спре. Надявам се да има по-малко заразени работници“, заяви вчера за „Струма“ бизнесменът Бертрам Ролман.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *