„Пирин“ вдигна купата за №1 във Втора лига пред 3000 в Благоевград, собственикът П. Белогур подскача от радост на видео в офиса си в Бостън

Футболният отбор на „Пирин“ вдигна купата за първенец на Втора лига пред около 3000 зрители на стадион „Христо Ботев“. Толкова публика не се бе събирала повече от година и половина, но краят на дългата Ковид забрана и спечелването на майсторска промоция понапълниха трибуните. Преди да получат златните медали и да се окъпят с шампанско, избраниците на наставника Уорън Фийни отупаха „Струмска слава“ с 2:0 след голове на топреализатора си Преслав Йорданов (73, 76), който най-после се отпуши през пролетния полусезон. Официален дебют при мъжете направиха юношите Ивайло Тодоров и Вергил Янев. За феновете пък имаше развлекателна програма с мажоретки и изпълнение на клубния химн от ансамбъл „Пирин“.


Наставникът У. Фийни полетя в ръцете на играчите след последната победа за сезона

Градуса на настроението повдигаше и популярният привърженик на орлетата Боби Ваклинов, който шеговито обясни, че отборът е тунингован с части от Северна Ирландия, визирайки произхода на старши треньора.

Заради неотложни бизнес ангажименти, тържествата пропусна собственикът на зелено-белите Пол Белогур. Бившият национал по гребане на Беларус и участник в Олимпийски игри обаче поздрави с видеообръщение тима. Клипът бе пуснат посред мача с радомирци, а от видеостената Белогур пееше „Пирин, оле, оле!“ с ръка на сърцето и подскачаше от радост из офиса си в Бостън (САЩ).

Иначе играчите излизат в кратка ваканция от днес и ще се съберат отново на 10 юни.

„ПИРИН“: Петров, Бастунов, Бодуров, Попев, Старокин, Манолев (35-В. Янев), Айна (59-Станоев), Гущеров (59-Георгиев), Златинов (68-Йорданов), Гущелиани (60-Карачанаков), Тодоров.


Пр. Йорданов се върна към головете в последните минути от кампанията

„СТР. СЛАВА“: Петков, Костов, Сандев, Дилчовски (70-Борисов), Мицаков (86-Граминов), Г. Янев, Иванов, Тунгаров, Вешев, Илиев (39-Халил), Аспарухов.


Ансамбъл „Пирин“ изпълнява клубния химн

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Мама Божка

    Нека си поскача Белогур, че сега в Първа лига ще яде големия белоКур!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *