„Пирин“ връчи №5 на най-желаното лятно попълнение Н. Бодуров

„Пирин“ най-сетне се договори с най-желаното лятно попълнение Николай Бодуров, който вчера сложи подписа си под контракт с благоевградския клуб, а северноирландският мениджър Уорън Фийни му връчи фланелката с номер 5. Сагата с централния защитник, който след броени дни навършва 34 г., продължи близо 5 месеца. През зимата, когато се раздели с ЦСКА, бившият капитан на армейците започна подготовка на стадион „Христо Ботев“, за него се пазеше стая в хотела на лагера на зелено-белите в Турция, но офертата на иранския „Естеглал“ се оказа неустоима. Авантюрата в ислямската република обаче приключи скоропостижно и ветеранът се завърна у дома с уверението, че предложението на „Пирин“ е с приоритет, и удържа на думата си, като не обърна внимание на бомбата от „Арда“ за 12 000 лв. заплата.

„Предвид организацията в клуба и начина, по който се работи, съм сигурен, че ни предстои път само нагоре. Основният мотив да облека екипа с орлето е сърцето. От малък съм пиринец, оттук съм излязъл, много ми е дал този отбор и дойде време да му се реванширам. Амбициран съм да върнем благоевградския футбол там, където му е мястото – в Първа лига. Другата ми голяма цел е да вземем купата на България догодина. На феновете пожелавам първо да са живи и здрави, да ни подкрепят безрезервно и заедно да имаме много успехи в името на марката „Пирин“. Убеден съм, че когато с тях сме едно цяло, сме непобедими“, коментира Бодуров при представянето му на „Дъбравска“ 1.

Струмчанинът е петото сигурно подкрепление на орлетата за следващия сезон, а клубното ръководство наложи традицията да поднася трансферните новини на ден по лъжичка. Селекцията стартира с възвръщенеца от „Царско село“Антон Карачанаков и продължи с вратаря на „Литекс“ Петър Петров и дуото от „Септември“ Преслав Йорданов и Стилиян Николов. Договорите си подновиха Мирослав Пушкаров и швейцарският страж Франческо Руберто, към треньорския екип се присъедини Дилян Илиев, който се заема с подготовката на играчите под рамката на представителния тим и въвеждането на обща методика на работа с кандидатите за пост номер 1 в юношеските формации.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Текст:

1.У. Фийни представи перлата в селекцията дотук.

2. Помощникът В. Петров също се израдва на завръщането на Н. Бодуров

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *